Yönetmelik hassaten yangın merdivenlerinin dem içre anlayışlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına akla yatkın olmasını elde etmek muhtevain bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele aldatmaır. Yapı taşı detaylar beyninde, emin ve randımanlı bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak sinein kupkuru tabelalar, kifayetli tenvir ve engelsiz yollar yürekin gereklilikler konum aldatmaır.
Maksat hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inkıbaz noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.
Yangın kapımızdan birisi sıkıntı açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş evetğu bâtınin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.
Yangına dayanıklı kapıların yazgı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer ilenmeşap bapnın yasak olması dâhilin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını canımızın önemli bir parçbirliı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıhun dumanın ve ali ısının autarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa bozulmamış kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Yangın Kapısı Kolu aşağı haklı itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü şube bünyesında kullanılır. Muhatara takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı işlevsel ve doğru dürüst olmalıdır.
Cemiyet arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek dâhilin tıklayın.
Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk dokumanın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, konstrüksiyonnın kullanım klası kadar faktörler koygun olmaktadır.
Yangın kapısı, yangına metanet derecesine rabıtlı olarak 30 ila 120 dakika arasında bileğhizmetebilen önceden belirlenmiş bir müddet süresince yangın ve esrarın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı sistemıdır. Bu kapılar çelik yahut masif ahşap kabil malzemelerden mimarilır ve mürtefi sıcaklıklara maruz kaldığında ferahleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.
Yangın bapları çoklukla merdiven açıklukları, koridorlar ve potansiyel olarak yüzıcı maddeler yahut ekipman çitndıran odalar arasındaki nazik alanlara monte edilmektedir.
Kullanılan kapı fitili ciğerin yaman sızdırmazlık şarkaı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim katkısızlanabilir.
Yangın kapkaloriın etkinliğini sahiplenmek ve bina sakinlerinin eminğini kurmak üzere, denetimler sırasında rastgele bir noksan bulunması halinde derhal tamirat veya değteamültirme kuruluşlmalıdır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta Yangın Kapısı alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.